طرز تهیه فسنجان با مرغ و فسنجان گیلانی + فوت و فن ها کجارو
انتشار: خرداد 01، 1402
بروزرسانی: 24 تیر 1404

طرز تهیه فسنجان با مرغ و فسنجان گیلانی + فوت و فن ها کجارو

طرز تهیه فسنجان با مرغ و فسنجان گیلانی + فوت و فن ها کجارو

یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن خورشت فسنجان این است که خورشت ما خوب روغن بیندازد. روغن انداختن فسنجون اول از همه به کیفیت و روغنی بودن گردوی شما بستگی دارد. من همیشه خودم سیب درختی میزنم هم طعم خورشت را ملس می کند هم خورشت خیلی لعابدار می شود؛ بدون اینکه مشخص باشد که سیب اضافه شده است. بعضی هم از کدو حلوایی یا سیب زمینی رنده ریز شده بجای سیب درختی برای لعاب خورشت فسنجان استفاده می کنند. گردوها را داخل ماهیتابه ریخته، روی شعله با حرارت کم قرار دهید و به طور مداوم بهم بزنید.

  • این گوشت معمولا به صورت درسته پخته و به همان شکل سرو می شود.
  • با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش فسنجان تهیه کنید.
  • ربی که من استفاده کردم رب دستی بود که خاله خانوم پخته و ملسه رو به ترشه.
  • بعضی مغز پسته و گردو را با هم چرخ می کنند اما من شخصا نمی پسندم.
  • شما می توانید به دلخواه خود فسجون را شیرین یا ترش و یا ملس تهیه کنید.
  • و یا اینکه آنها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت خورشت به مواد اضافه کنید.

در قابلمه را بگذارید تا قلقلی ها کم کم پخته شوند و دیگر وا نروند. وقتی گوشت قلقلی ها پخته شوند روی آب می آیند و آن وقت می توانید با احتیاط خورشت را بهم بزنید. برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قرمز چرخکرده برای اینکه خورشت شما شکل قشنگتری داشته باشد. اصالت خورشت فسنجان یا فَسوجن را به گیلان نسبت می دهند؛ با این حال، در شهرهای دیگر نیز به روش های گوناگون طبخ می شود و با طعم های ترش، شیرین و ملس (ترش و شیرین) وجود دارد. به عنوان مثال، فسنجان گیلانی ترش و ملس است؛ در نواحی مرکزی ایران اغلب طعم فسنجان به شیرینی می زند و در منطقه آذربایجان نوع ملس آن را طبخ و از قیسی برای ملس کردن خورشت استفاده می کنند. در ادامه این مقاله از قصد داریم شما را با طرز تهیه فسنجان مجلسی و فوت وفن های آن آشنا کنیم.

۱۶ فیلم در مورد اعتیاد به مواد مخدر که شما را می ترسانند؛ از Killing Zoe تا Carlito’s Way

در ادامه مراحل طرز تهیه فسنجان ترش با مرغ را دنبال کنید. اجازه بدهید خورشت فسنجان طی سه چهار ساعت به خوبی جا بیافتد و روغن بیاندازد. وقتی گردو تفت داده شد، برای اینکه خورشت فسنجان روغن بیندازد. خیلی سریع  یک لیوان آب یخ که از نیم ساعت قبل داخل فریزر گذاشتید، روی گردوها بریزید تا به گردو شوک وارد شود و روغن آن آزاد شود. و باعث میشه روی فسنجون شما روغن سالم گردو جمع شود و حسابی فسنجون رو خوشمزه کند.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه فسنجان رشتی

در این مرحله ابتدا گوشت اردک را با زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده مزه دار کنید. در یک تابه ۳۰ گرم کره بریزید و اردک مزه دار شده را در کره خوب سرخ کنید. بعد از تفت گردوها، اضافه کردن ۴ لیوان فرانسوی دسته دار آب سرد و چند تکه یخ به گردو در این مرحله هم برای به روغن افتادن آن و شوک وارد شدن به گردو مرسوم است. به مدت یک ساعت صبر کنید تا گردو روی شعله ملایم گاز بپزد و حسابی به روغن بیفتد. خورشت فسنجان یا فسنجون به «سلطان خورش ها» معروف است.

اغراق نکردم اگه بگم خورشتی نیست که به اندازه فسنجون دوست داشته باشم. در آخرین لحظات پخت فسنجان می توانید زعفران دم کرده را اضافه کنید. این زعفران برای طعم دار کردن فسنجان شما است و کاملاً اختیاری است. اگر علاقه ندارید اصراری به اضافه کردن زعفران وجود ندارد.